Fotojob - guide til arbejdsgang

Fotojob - guide til arbejdsgang

Når et fotojob er oprettet og konfigureret, skal du følge disse trin for at sikre en optimal arbejdsgang:

1. Online registrering

Du kan aktivere onlineregistrering, så deltagerne nemt kan registrere sig online før fotograferingen. Dette vil automatisk indsamle alle deres kontaktoplysninger. Se artiklen om onlineregistrering for at få flere oplysninger.

2. Print QR-koderne

Hvis du vil udnytte den automatiske sortering og oprette alle dine gallerier på én gang med et enkelt klik, skal du downloade og udskrive QR-koderne. Få adgang til dem i Photo Job ved at klikke på knappen QR-koder i højre kolonne. Se artiklen om QR-koder for at få flere oplysninger.

3. Fotooptagelse

Hvis deltagerne endnu ikke er registreret, kan du give dem et QR-kort, enten trykt eller digitalt, så de kan få adgang til deres galleri senere ved at scanne QR-koden eller følge det angivne link. Husk, at der kræves samtykke fra deltageren eller den juridiske kontaktperson før fotograferingen. Derfor skal ikke-registrerede deltagere underskrive dem. Blanke QR-kort indeholder en samtykkeerklæring, som hver deltager skal underskrive.
I starten af fotoshootet skal du sørge for at fotografere hver QR-kode først, efterfulgt af billeder af den tilsvarende person, for at sikre automatisk sortering ved upload.

4. Upload

Når billederne er taget, er næste skridt at uploade dem til hver gruppe i fotojobbet. Bemærk, at når der oprettes en gruppe i et fotojob, oprettes der automatisk et tomt galleri. Der er to måder at få adgang til dette galleri på:
1. fra menuen Gallerier: Alle dine gallerier vises her. Hvert gruppegalleri er mærket med navnet på fotojobbet efterfulgt af navnet på gruppen.
2. fra menuen Fotojobs: Klik på gruppenavnet eller skruenøgleikonet for at åbne det tilsvarende tomme galleri.
Tomt galleri

For at uploade billeder kan du enten klikke på knappen + Tilføj og Tilføj billeder, klikke på knappen Tilføj billeder midt i galleriet eller trække og slippe billederne direkte der. Bemærk, at du først skal uploade QR-koden efterfulgt af de fotos, der er knyttet til den specifikke QR-kode, for at kunne bruge den automatiske sortering. QR-koder registreres automatisk til sorteringsformål og er ikke synlige for slutbrugerne i det offentliggjorte galleri.
Bemærk, at hvis der allerede er genereret en QR-kode til de fælles gallerier, vises fanen med det tilsvarende tomme fælles galleri. Fælles gallerier, der allerede har en QR-kode, kan også sorteres automatisk ved at uploade QR-kodebilledet først, efterfulgt af de fotos, der skal inkluderes i det delte galleri.

Galleri med usorterede fotos

5. Sortering

Når billederne er blevet uploadet, kan du se en Start automatisk sortering -knap i øverste venstre hjørne. Hvis du klikker på den, sorteres billederne automatisk i gallerier for hver genereret QR-kode, og i hvert galleri medtages alle billeder, der er taget efter QR-billedet.

Galleri med fotos sorteret

Tildel QR-kode manuelt

Hvis en QR-kode ikke registreres automatisk, kan du tildele den manuelt. Vælg det billede, du vil registrere som en QR-kode, og klik på knappen Tildel QR-kode til billede i højre kolonne. Dette åbner en menu, hvor du kan indtaste den QR-kode, der skal tilknyttes. Når den er indtastet, skal du klikke på knappen OK. QR-koden vil nu blive knyttet til det valgte billede.

Usorterede billeder

Hvis et billede ikke er blevet sorteret automatisk, kan du tilføje det manuelt til et oprettet galleri. Vælg billedet for at få vist funktionerne i højre kolonne. Klik på knappen Flyt til, og vælg det destinationsgalleri, hvor du vil placere billedet.

Billedets funktioner

6. Gennemgang af fotojob

Når du har uploadet fotos og oprettet gallerier, anbefales det at gennemgå galleriets udseende og indhold for at sikre, at alt er som ønsket.
Du kan få adgang til hvert galleris fælles link ved at klikke på knappen Åbn i øverste højre hjørne af ethvert galleri i gruppegalleriet eller i et individuelt galleri i højre kolonne.

Stil og udseende

Stil og udseende for alle gallerier i et fotojob konfigureres på Indstillinger for fotojob. Dette kan findes i fotojobbets generelle menu. Se artiklen Gener el menu for mere information.

Menu for fotojob

Ændring af galleriets fotos

Når et galleri er oprettet, har du mulighed for at uploade flere fotos, slette eksisterende fotos eller omarrangere deres rækkefølge.
Få adgang til galleriet ved at klikke på knappen Rediger til højre. I galleriet kan du tilføje flere billeder ved at vælge knappen Tilføj øverst til venstre.
Når du vælger et billede i galleriet, vises der forskellige muligheder i højre kolonne, herunder Slet, Flyt til eller Kopier. Se afsnittet Billedindstillinger for at få flere oplysninger.

Flyt et galleri

Det er muligt at flytte et galleri fra en gruppe til en anden inden for det samme fotojob. For at gøre dette skal du gå ind i det galleri, du ønsker at flytte. I højre kolonne finder du knappen Flyt galleriet. Klik på den for at få vist en menu med alle de grupper, der allerede er oprettet i det samme fotojob. Vælg den destinationsgruppe, du vil flytte, og klik på knappen Flyt galleriet.

Slet en gruppe eller et galleri

Du kan slette et galleri eller en gruppe ved at klikke på Indstillinger for fotojob for det specifikke galleri eller den specifikke gruppe, du vil slette, og klikke på skraldespandsknappen i øverste højre hjørne. Bemærk, at dette vil fjerne alle uploadede data permanent, og at de ikke kan gendannes, når de er slettet.

7. Udgiv og sælg

Når du opretter fotojobbet, har du mulighed for at angive en udgivelsesdato og vælge en prisliste for alle grupper og gallerier, der er knyttet til det. Gallerier i fotojobbet udgives automatisk baseret på den konfigurerede dato og prisliste. Se artiklen Fotojobs - Opsætning og oversigt for at få flere oplysninger.
Hvis disse indstillinger skal justeres eller ikke blev konfigureret oprindeligt, kan du ændre dem i afsnittet Indstillinger for fotojob på Generelt. Se artiklen Generelt i menuen for at få flere oplysninger.
Gallerier stopper automatisk med at blive udgivet på den angivne slutdato. Men hvis du ønsker at afpublicere dem manuelt, skal du klikke på knappen Stop udgivelse i højre kolonne af det publicerede galleri.
Bemærk, at alle gallerier i fotojobbet vil blive påvirket.

Individuelle galleriindstillinger

Hvis du vil have individuelle indstillinger for et bestemt galleri eller en gruppe, kan du deaktivere de nedarvede indstillinger.
Gå til den ønskede gruppe eller det ønskede galleri, og klik på knappen Gruppeindstillinger. Fravælg knappen Arv indstillinger for fotojob for at få vist alle indstillinger. Vælg den ønskede for det specifikke galleri/den specifikke gruppe, og gem ændringerne. Bemærk, at Stil og udseende altid arves fra det overordnede fotojob.

Arv af fotojobindstillinger deaktiveret

8. Arkivering

Når fotojobbet er færdigt, og gallerierne ikke længere udgives, kan du arkivere dem ved at klikke på Arkiv. Det betyder, at alle gallerier i fotojobbet ikke længere vil være tilgængelige for kunderne. Alle grupper og gallerier, der er oprettet, vil dog stadig være gemt på din konto. Du kan afarkivere dem ved at vælge fotojobbet og klikke på knappen Genaktiver i højre kolonne.