Online registrering

Online registrering

Denne mulighed strømliner oprettelsen af kontakter/deltagere gennem en brugervenlig online-registreringsformular. Du kan vælge denne mulighed, når du opretter dit fotojob, og klikke på Continue.

Online fotojob-vælger

1. Opret grupper

Der vises en menu til oprettelse af grupper (f.eks. klasser). Indtast gruppens navn i feltet Gruppens navn. Hvis du vil tilføje flere grupper, skal du klikke på Add, hvilket vil generere endnu en Gruppens navn -boks. Grupper kan slettes ved at vælge skraldespandsikonet. Der kræves mindst én gruppe for at oprette et fotojob. Når du er færdig, skal du klikke på Continue.

Oprettelse af gruppe

2. Konfigurer online-registrering

Konfigurer derefter indstillingerne for onlineregistrering som følger:
Frist for online tilmelding: Indstil deadline for registrering.
Åbn registreringssiden: Åbn registreringssiden til gennemgang.
Kopier registreringslink: Kopier linket til tilmeldingssiden til distribution eller gennemgang.

Indstillinger for online tilmelding

Du kan eventuelt oprette et informationsark for at promovere fotoshoot-dagen. Det vil indeholde en QR, så deltagerne nemt kan tilmelde sig, samt et link. Det vil også indeholde personlige oplysninger om dig, som allerede findes i din profil. Du kan også gøre det personligt:
Titel: Navn på din fotosession.
Beskrivelse: Du kan inkludere vigtige detaljer som f.eks. datoen for begivenheden.
Download (PDF): Download registreringsinformationsarket til udskrivning og distribution.

Informationsark PDF

Type af fotos: Ved at sætte kryds i den relevante boks kan du aktivere forskellige typer fotos, som deltagerne kan vælge. På den måde kan hver deltager inden fotosessionen beslutte, hvilken slags billeder der skal tages af dem.

Når indstillingerne er færdige, skal du klikke på Continue.

3. Tjek fotojob

Menu for skolefotojob

Det oprettede fotojob åbnes som konfigureret. Hvis du ønsker det, kan du oprette en ny gruppe ved at indtaste navnet i feltet Ny gruppe øverst og klikke på knappen Tilføj. Du kan ændre indstillingerne for fotojobbet i højre kolonne under menuen Generelt. Læs artiklen om menuen Generelt for at få flere oplysninger.

4. Tilmelding

Deltagerne skal tilmelde sig fotograferingen inden dagen for fotograferingen. Du skal sørge for, at de har adgang til online-registreringslinket. Du kan finde det på Indstillinger for fotojob.
På tilmeldingssiden indsamles personlige oplysninger om hver kontaktperson, f.eks. navn, e-mail og telefon. Derefter skal de indtaste deltagerens navn og vælge den gruppe eller klasse, de tilhører. Hver kontakt kan have mere end én deltager ved at klikke på Add another participant. Det kan være meget nyttigt til f.eks. skolefotografering, hvor forældre kan tilmelde mere end ét barn, hvis det er nødvendigt. Hver deltager skal vælge den type fotos, der er aktiveret i indstillingerne, f.eks. gruppefotos.

Registrering

Online-registrering omfatter en aftale om beskyttelse af personlige oplysninger og databeskyttelse, som kontakterne skal acceptere, før de registrerer sig. Når de er færdige, skal de klikke på Registrer nu. Der vises en bekræftelsesmeddelelse, som informerer kontaktpersonen om, at registreringen er gennemført, og at de vil få besked, når billederne er tilgængelige.

Registrering bekræftet

Kontakten oprettes automatisk og er tilgængelig i fotojobbet med den tilsvarende gruppe. Du kan få adgang til de kontakter, der er oprettet i fotojobbet, ved at klikke på knappen Kunde i menuen til højre. Læs artiklen om kundemenuen for at få flere oplysninger.

Du kan få adgang til registrerede deltagere ved at klikke på knappen Deltagere. For mere information, læs artiklen Deltagere i menuen.

Fotojob udgivet med kontakter

5. Dag for fotografering

På dagen for fotoshootet har du allerede en registrering af alle deltagere. Der er allerede oprettet et individuelt galleri for hver deltager. Til fotograferingen kan du nu printe QR-koderne ud eller tage dem med på din smartphone og først fotografere QR-koden og derefter den tilsvarende deltager. Efter fotoshootet kan du uploade alle billederne inklusive QR-koderne, og de vil automatisk blive sorteret i de rigtige gallerier.
For at downloade QR-kortet til fotoshootet skal du klikke på knappen QR-koder i højre side. Læs artiklen om QR-koder i menuen for at få flere oplysninger.

6. Efter fotograferingsdagen

Når fotograferingsdagen er overstået, skal du blot uploade hver deltagers QR-kodebillede sammen med de udvalgte billeder, du vil dele/sælge. For mere information om de næste trin og funktioner, læs artiklen Workflow - Trin-for-trin guide.