Anvend rammer og masker

Anvend rammer og masker

Rammer og masker kan tilføjes til billeder og udfyldningsbokse. Rammer giver dig mulighed for at ændre formen på billedboksen og dekorere den, hvilket er meget nyttigt til at fremhæve elementer mod baggrunden. Med masker kan du sløre kanten af billedboksen, hvilket f.eks. kan bruges til at skabe overgange.

Rammer

Hvis du vil tilføje en ramme til et billede eller en udfyldningsboks, skal du vælge den og klikke på knappen Ramme i menuen til højre. Flere rammeindstillinger vises i højre kolonne. Klik på en af dem for at anvende den på det valgte element. Afhængigt af den valgte ramme vises der forskellige tilpasningsmuligheder øverst i menuen Ramme. Du kan finde værktøjer til at ændre rammens opacitet, dens farve, linjetykkelse, radius eller justering.

Image with a frame applied and frame tools displayed

Masker

I menuen Rammer skal du rulle ned til bunden af kolonnen for at finde maskeindstillingerne. Klik på en af disse for at anvende den på billedet eller udfyldningsboksen. Som med rammer vil det, afhængigt af den valgte maske, være muligt at kontrollere fjerningen ved at øge eller mindske den efter behov.

Image with a mask applied and mask tools displayed

Anvend ramme eller maske på flere elementer

Når du har justeret rammen eller masken på et billede eller en udfyldningsboks, er det muligt at anvende den på flere elementer på samme tid med de parametre, du har indstillet. Vælg det billede eller den udfyldningsboks, der har den ramme eller maske, du vil anvende på resten af elementerne. Øverst i Frame-menuen finder du knappen To all. Hvis du klikker på den, får du mulighed for at anvende rammen og masken på alle objekter på den aktuelle side eller på alle objekter i projektet. Hvis du klikker på en af disse muligheder, anvendes rammen eller masken på alle billeder og udfyldningsbokse med den valgte mulighed.

To all button shown from right column

Denne funktion er også tilgængelig ved at højreklikke på det billede eller den udfyldningsboks, der indeholder den ramme eller maske, der skal anvendes. En menu med flere knapper åbnes, og du skal vælge Tildel egenskab til alle objekter på denne side eller i dette projekt og klikke på Ramme.

Image context menu

Hvis du klikker på Fjern ramme i denne højrekliksmenu eller i menuen Ramme i højre kolonne, fjernes den anvendte ramme eller maske fra det valgte billede eller udfyldningsfelt.