Softproof i Lightroom

I Lightrooms er det ikke muligt at softproofe. men i version 4 kan du softproofe med RGB-profiler. Lightroom 6 kan også vise CMYK-profiler.

Softproofe i Lightroom (fra version 4)

Download først den relevante ICC-profil. Den downloades som en Zip-fil.

Se en oversigt over alle ICC-profilerne

Bemærk venligst: Farveprofilerne for vægbilleder (akrylglas, aludibond-plade, hård skumplade, fotolærred, galleritryk), for trykte produkter og for alle lykønskningskortene kan ikke vises, da disse er CMYK profiler. Hvis du ønsker at benytte dig af softproof funktionen til de førnævnte produkter, bedes du bruge Photoshop. Billeddata skal sendes i RGB.

1. Installer profilen

Når du har downloadet profilen, skal den først udpakkes og importeres

• MAC OS X: Kopier filer til /Bibliotek/Farvesynk/Profiler
  • Windows: Højreklik på filen og vælg "Installer profil".

2. Juster indstillinger

I øverste højre, skal du vælge fanen "Develop", og marker feltet ud for softproof.
Baggrunden bliver hvid, hvilket indikerer at du er i soft proofing mode. Desuden kan du også se "Proof Preview" i hjørnet af skærmen.

Softproof i Lightroom

Softproof i Lightroom

Softproof i Lightroom

3. Begynd med at softproofe

Du kan justere indstillingerne under fanen "Soft Proofing" på højre side. Bemærk venligst, at du skal vælge den tilsvarende profil for det produkt, du vil bestille. Desuden bedes du undersøge om afkrydsningsfeltet "Simuler papir og blæk" skal vælges. Det afhænger af produktet. Du kan se mere ved at klikke på linket nedenfor.

http://www.saal-digital.dk/service/icc-profil/

4. Finales Bild exportieren

Wenn Ihr Bild mit dem Softproof korrekt und nach Ihren Wünschen dargestellt wird können Sie Ihr Bild exportieren.
Gehen Sie auf Datei > Exportieren und geben Sie Ihre gewünschten Einstellungen ein.

Bitte beachten Sie, dass bei Dateieinstellungen unter Farbraum ein RGB Farbraum gewählt werden muss und nicht das SaalDigital Profil eingestellt werden darf!

Softproof i Lightroom

5. Bilder bei Saal Digital bestellen

Zuletzt können Sie Ihre Bilder über die Software oder über den Direktupload bestellen.