Opløsning, farverum og filformater

Saal Digitals designprogram understøtter de populære filformater JPEG og PNG. For at overføre dine digitale billeder hurtigst muligt, skal du bruge JPEG-formatet, da det reducerer mængden af ​​data væsentligt.

RGB farverum
Vedhæft venligst dine billeder i RGB farverum.
Læs mere om farverum sRGB, Adobe RGB og ProPhoto RGB.

JPEG files
Gem dine billeder som JPEG-filer for at reducere filstørrelsen og øge overførselshastigheden. For at opnå en optimal kvalitet af dine billeder anbefaler vi kvalitetsniveauet 90. En overdreven kompression (under 70) vil føre til en meget reduceret billedkvalitet - især ved stærke farver (såsom rød) vil det være meget synligt. Når du bruger Adobe Photoshop, kan du komprimere dine billeder med en ratio på 8 eller højere. Disse værdier fører ikke til et synligt tab af kvalitet eller detalje. Ukomprimerede filer (f.eks. TIFF eller Photoshop PSD) kan nemt konverteres til komprimerede filer ved at gemme dem som JPEG-filer.

Optimal filopløsning til højkvalitets udskrifter
Den bedste filopløsning bestemmes af billedets detaljer, filstørrelsen og den maksimale mulige opløsning af output enheden

Hvis du har en hurtig internet forbindelse, er store filer ikke noget problem.
Du skal have mindst en opløsning på 300-400 dpi (120 pixels/cm) for at opnå en perfekt billedkvalitet. Filerne er større med en høj opløsning, end hvis de har en mindre opløsning. For at opnå en god output kvalitet, skal du bruge en opløsning på 200 dpi (80 pixels/cm). Minimum opløsning er 100 dpi (40 pixels/cm).

Rediger dine billeder for at opnå  den optimale output kvalitet:
Output kvaliteten afhænger af billedekomprimeringen og filformaterne på dine billeder. Når du overfører billeder fra dit digitale kamera er de som regel JPEG-filer (dette fil-format er brugt på grund af den begrænsede plads på dit kamera).

Enhver komprimering af dine billeder vil resultere i tab af detaljer, selvom de ikke er synlige for det blotte øje. For at undgå yderligere tab af detaljer, kan du redigere dine billeder som følger: Download billederne fra dit digitale kamera (med den komprimerede standard filformat som understøttes af dit kamera). Gem dit billede i et ikke-komprimeret filformat (f.eks. TIFF eller Adobe PSD). Dette giver dig mulighed for at redigere og ændre dit billede uden at det skal gen-komprimeres, da det kan medføre tab af detaljer. Når du er færdig med at redigere dit billede, skal du gemme det til et komprimeret filformat (JPEG) for at reducere filstørrelsen. Derefter skal du sende det komprimerede billede via vores designprogram eller webbutik til vores specialiserede laboratorium. Jo mindre filen er, jo hurtigere overføres den.

Du kan finde den optimale opløsning, du har brug for til dit produkt, på de tilsvarende produktsider under punktet "Dimensioner".