Kromatisk tilpasning ved softproof

Det menneskelige øje udfører konstant en hvidbalance.
Elementer, såsom f.eks. Photoshops lyse brugeroverfalde eller endda en hvid væg bag din skærm kan forstyrre denne naturlige hvidbalance i soft proof.

Hvis du f.eks. vælger ICC-profilen på vores matte fotopapir, ser det hvide meget koldt ud og har blå toner. Dette ses imidlertid ikke af øjets hvidbalance senere i den producerede fotobog.

Kromatisk tilpasning ved softproof

For at afbøde denne effekt skal de elementer, der forstyrrer den naturlige hvidbalance, skjules. Derfor anbefaler vi at skifte til fuldskærmstilstand for softproof. Dette gøre således: Vis> Skærmtilstand> Fuld skærmtilstand
Efter et stykke tid er den hvide neutraliseret af øjet. Nu er den hvide overflade behagelig at se på, og alle betingelserne er opfyldt for at kunne softproofe.

Kromatisk tilpasning ved softproof