Billedforbedrings-funktionen

Vi anbefaler altid at deaktivere den automatiske billedforbedrings-funktion, når du redigerer dine billeder til din fotobog.

I den automatiske billedforbedrings-funktion foretages der forskellige justeringer i billeddataene med det formål at forbedre billedet visuelt.

De to vigtigste elementer i billedforbedrings-funktionen er eksponering og farvekorrektion, som ændrer lysstyrken og farven i hele billedet. Eksponerings korrekturen bruges til at gøre mørke (undereksponerede) billeder lysere, så detaljerne er mere synlige. Farvestik korrektur bruges f.eks. når et billede er taget med kunstigt lys, og har derfor en stærk gullig farve. Billeder med en god hvidbalance kræver færre korrektioner.

Efter disse såkaldte "globale" korrektioner er det tid til de "lokale" billedjusteringer": Mørke områder og skygger i billedet laves lysere, så f.eks. ansigter bliver mere synlige i baggrundslyset. Meget lyse områder, såsom skyer bliver lavet en anelse mørkere, så man bedre kan se detaljerne. De "lokale" justeringer anvendes i mindre omfang, og de bruges blandt andet til de foreskellige farveområder. F.eks. kan hudtonen i forskellige ansigter laves mere "behagelig". Skarpheden af ​​et billede kan også justeres afhængig af billedområdet.

Afhængig af billedtypen, er der andre indstillinger tilgængelige for at forbedre billedet, såsom automatisk korrektion af røde øjne eller fjerne/forbedre grovkornet støj.

PNG filer

Hvis du bruger PNG filer, som du selv har oprettet og indsat i softwaren, og som har en gennemsigtighed, anbefaler vi, at du altid deaktiverer billedforbedrings-funktionen.