Udfyldningsboks

Udfyldningsboks

Du kan tilpasse alle udfyldningsfelter i et fotoprodukt, så de passer til dit design. Det gør du ved at klikke på knappen Tilføj udfyl dning i designerens topmenu eller ved at bruge et allerede eksisterende layout. Når du har valgt en udfyldningsboks, kan du ændre dens indstillinger ved at klikke på knappen Rediger udfyldning over den eller bruge knappen Udfyldningsboks i menuen til højre. Disse muligheder giver dig mulighed for at tilpasse udfyldningsboksen efter dine præferencer.

Fill box added and tools displayed in right menu

Når menuen til konfiguration af udfyldningsboksen vises, kan du vælge mellem farve, gradient eller tekstur.

Farve

Der er flere måder at vælge en solid farve til udfyldningsboksen på:

1. Klik på en af de farver, der vises i denne menu.

2. Hvis du klikker på knappen Colour, får du en menu med flere farver og forskellige værktøjer. Her finder du pipetteværktøjet. Hvis du klikker på dette ikon, forvandles musen til en pipette. Hvis du klikker på en farve, vælges den som farve til din udfyldningsboks. Dette er meget nyttigt, når du skal vælge en farve fra et foto og bruge den som farve i din udfyldningsboks.

Fill box colour options

3. Når du har klikket på knappen Colour, finder du knappen Colour selection (farvevalg ) ved siden af pipetteværktøjet. Her kan du vælge den ønskede farve fra farvepaletten og indtaste dens HSB-, RGB- eller kodeværdi. Udfyldningsboksen vil blive udfyldt med den valgte farve.

Colour selection tool

De sidste 4 farver, der er brugt, vises i første række under overskriften Most recently used. De kan nemt findes og vælges i de næste udfyldningsbokse, der oprettes.

Fill box Most recently used colour

Til højre for knappen Colour er feltet Opacity. Hvis du ændrer dets værdi, ændres udfyldningsboksens gennemsigtighed.

Gradient

Hvis du klikker på en af gradientmulighederne i denne menu, fyldes udfyldningsboksen automatisk med den.

Fill box gradient options

Farverne til gradienten kan vælges i felterne Farve 1 og Farve 2. Hvis du klikker på en af disse farvebokse, åbnes en menu, hvor du kan vælge en farve blandt de viste, bruge pipetteværktøjet til at vælge en farve eller klikke på Farvevalg for at vælge en bestemt farve fra denne menu.

Gradient colour selection

Rotationsboksen giver dig mulighed for at indstille graden af rotation af gradienten, med en farve i den ene ende og den anden i den modsatte ende. Boksen Opacity giver dig mulighed for at indstille graden af gennemsigtighed for gradientens fyld.

Rotated gradient fill box

Som i farvesektionen vil de sidste 4 anvendte gradienter være synlige i den første række under overskriften Most recently used.

Tekstur

Denne menu viser en række forskellige teksturer, du kan vælge mellem til udfyldningsboksen. Hvis du klikker på en af dem, indstilles denne tekstur som udfyldning.

Fill box texture options

Opaciteten kan justeres i boksen Opacity. Værktøjet Colourization farver tonerne i den valgte tekstur med den farve, der er valgt i denne boks. Intensiteten kan justeres med knappen Colourization (Opacity). Ved at klikke på Reset gendannes standardværdierne.

Fill box with colourized texture

De seneste 3 anvendte teksturer vises under overskriften Senest anvendte.

 

Din sprogindstilling stemmer ikke overens med sproget på denne hjemmeside. Vælg venligst:

Din sprogindstilling stemmer ikke overens med sproget på denne hjemmeside. Vælg venligst: