Snap, justering og låsning af objekter

Snapping, gitter og låsning af objekter

Når du klikker på knappen Side til højre, kommer der en menu frem, hvor du kan låse og se alle objekter på siden, aktivere gitteret og bruge snap-objekter til at hjælpe dig med at placere objekter.

Snapping

Som standard har softwaren aktiveret snapning for at hjælpe dig med nemt at placere objekter på sider. Du kan aktivere eller deaktivere Snap objekter automatisk til kanter i menuen Indstillinger under Design.

Snapping option in the Settings menu

Når denne indstilling er aktiveret, vil et objekt, som du flytter tæt på et andet objekt, automatisk rette sig ind efter kanten eller midten af dette objekt. Det samme gælder, når et objekt nærmer sig kanten af fotoproduktet. Retningslinjer vises for at indikere justering og afstanden mellem objekter. Dette er især nyttigt til nøjagtig placering af objekter i forhold til hinanden.

Moving the image with snapping guides

Du kan indstille en bestemt afstand, som snapningen skal tage højde for. I menuen Side, under afsnittet Snap-to distance between page elements, finder du tre indgange, der giver dig mulighed for at definere de afstande, der skal tages i betragtning, når objekter nærmer sig forskellige elementer:

  • Afstand: Afstand, der tages i betragtning, når man nærmer sig andre objekter.
  • Afstand sidemargin: Afstand, der tages i betragtning, når man nærmer sig sidens kant.
  • Afstand til sidens midte: Afstand, der tages i betragtning, når man nærmer sig midten af siden.

Snapping to objects at 2 cm

Gitter

Som standard er der ikke valgt noget gitter i feltet Gitter. Hvis du klikker på denne boks, får du mulighed for at aktivere et 0,5 cm, 1 cm eller 2 cm gitter. Hvis du vælger en af disse muligheder, vises et blåt gitter på fotoproduktet i den valgte størrelse for at hjælpe med objektplaceringen. Du kan også indtaste dine egne værdier i indtastningsfeltet for at definere din egen gitterstørrelse. Bemærk, at dette gitter kun er vejledende og ikke vil blive trykt på dit endelige produkt.

0.5 cm grid

Hvis du aktiverer afkrydsningsfeltet Snap til gitter, vil objekter blive fastgjort til gitteret, når de flyttes eller ændres i størrelse.

Lag

I dette afsnit finder du alle de objekter, der er placeret på siden. Du har mulighed for at låse objekter, så de ikke kan flyttes, når de er markeret. Det er nyttigt, hvis du stadig arbejder på at placere objekter, men ønsker at holde visse objekter fast i deres positioner. Ved at låse dem sikrer du, at disse objekter forbliver på deres udpegede positioner, mens du frit kan flytte andre objekter. Du låser eller låser et objekt op ved at klikke på låseikonet til højre for objektet.

Layers in Page menu