Prislister

Prislister

For at kunne sælge fotoprodukter skal du først oprette prislister, hvor du definerer alle kriterier for de produkter, der skal sælges, deres egenskaber og priser. Når disse prislister er oprettet, vil de være tilgængelige til brug i dine gallerier, når indstillingen Tillad bestilling er aktiveret.
Alle oprettede prislister vises i menuen Prislister i panelet Salg. De kan til enhver tid ændres ved at klikke på knappen Rediger. Du kan oprette så mange prislister, som du vil.

Price list panel

For at oprette en prisliste skal du på klikke på Tilføj. En menu Ny salgsprisliste vises.

New selling price list menu

Det første, du skal indstille, er de grundlæggende indstillinger. Her skal du give din prisliste en titel. Dette navn vil kun være synligt for dig og vil ikke blive delt med dine kunder. Du kan indstille prislisten som standardprisliste. På denne måde vil den blive aktiveret som standard, når du tillader kommercialisering af et af dine gallerier. Og hvis du ønsker det, kan du aktivere prisforkønneren for automatisk at runde priserne op.

Price list basic settings

Konfigurer produkter

Under Grundlæggende indstillinger finder du de forskellige tilgængelige fotoproduktkategorier. Du skal aktivere dem, som du vil indstille i din prisliste.

Products category deactivated

Så snart en produktkategori er aktiveret, vises nye muligheder. Du kan aktivere og deaktivere de produkter, der er tilgængelige inden for hver kategori, individuelt.

Products within Wall Decor category

Ved at klikke på Konfiguration kan du desuden aktivere og deaktivere de forskellige konfigurationsmuligheder for hvert produkt ved at klikke på Konfiguration. Afhængigt af det produkt, du konfigurerer, finder du forskellige muligheder for at tilpasse det. Når du er indstillet, skal du gemme konfigurationen.

Photo in a Changeable Frame configurator

Du kan også sortere den rækkefølge, som fotoprodukterne vises i, så det produkt, du vælger, vises først. For at gøre dette skal du blot klikke på pilene, der vises til højre for hvert produkt, og flytte det op eller ned, som du ønsker.

Rearranged products in price list

Du kan ændre den rækkefølge, som både kategorien af fotoprodukter og fotoprodukterne inden for kategorien vises i.

Indstil priser

Du kan bestemme tillægsgebyret for hvert produkt. Dette tillæg lægges til produktets købspris og svarer til den fortjeneste, du modtager for hvert solgt produkt. Du kan definere forskellige typer tillægsgebyrer: Absolut, hvor du kan indstille et fast tillæg. Procentvis, hvor du kan indstille et procentvis tillæg. Fast for hvert produkt, hvor du manuelt kan definere salgsprisen for hvert produkt.

Surcharge types

Hvis du klikker på Konfiguration, når Fast for hvert produkt er valgt, får du vist et konfigurationspanel for det pågældende produkt.

Fixed for each product configuration menu

Her kan du konfigurere alt vedrørende fotoproduktet og finde oplysninger om dets indkøbspris, salgspris og din fortjeneste. Du kan aktivere eller deaktivere hver artikel efter dine behov. Som standard er alle artikler i fotoproduktet valgt med en forudindstillet salgspris og fortjeneste. Du kan nemt ændre tillægsgebyret for alle artikler på en absolut eller procentvis type i det første panel.

Apply surcharge to selected articles menu

Du kan indstille en specifik konfiguration til at blive valgt som standard, når den vælges til køb i Galleriet. Dette prioriterer den ønskede konfiguration og gør det lettere for kunden at vælge.

Preselected article menu

Du kan bruge filtrene og søgeværktøjet til hurtigt at finde alle artikler med de funktioner, du har angivet. Det gør det nemt at aktivere kun de artikler med de ønskede funktioner.

Filters applied in configurator

Du kan også bestemme den endelige pris, som hver enkelt skal sælges til, ved blot at indtaste værdien i kolonnen Salgspris. Når du har foretaget dine indstillinger, skal du klikke på Gem.

Digitale filer

Ud over fotografiske produkter kan du også sælge digitale filer af dine billeder. I prislisten finder du forskellige opløsningsmuligheder, der kan aktiveres. Du skal aktivere dem, du ønsker at sælge, og indstille den absolutte pris for dem.

Digital files activated

Hvis du ønsker det, kan du endda tilbyde dine digitale filer gratis ved at sætte prisen i prislisten til 0. Dine kunder vil derefter kunne vælge den digitale fil i galleriet, lægge den i kurven til 0, gennemføre ordren og modtage de digitale filer gratis.

Digital files in gallery

Shopping basket with digital files

Ved bestilling af digitale filer vil brugeren modtage downloadlinket til billederne hurtigt og bekvemt pr. e-mail, efter at betalingen er modtaget, uden at skulle vente på produktionstiden. Downloadlinket vil være gyldigt i op til 30 dage. Du kan sende downloadlinket igen til kunden, hvis det er nødvendigt, ved at vælge ordren med downloads i ordreadministrationspanelet og klikke på Send downloadlinks igen til kunden.

Resend download links button

Prisliste for et bestemt billede

Du kan oprette en specifik prisliste for et enkelt billede. Dette er nyttigt, hvis du f.eks. ønsker at sælge et gruppebillede i et bestemt format til en bestemt pris. For at gøre dette skal du åbne galleriet og vælge et billede. Alle oplysninger om billedet vises i menuen til højre. Her finder du drop-down-menuen med prislisten.

Image selected in gallery

Som standard er Brug prisliste fra galleri valgt. Det eneste du skal gøre er at vælge den prisliste, du vil aktivere for det pågældende foto. Når du har valgt det, skal du klikke på Gem ændringer.

Image price list options

Når du åbner galleriet, vil du se, at det foto, du har valgt, tilbyder produkterne og priserne fra den prisliste, der er angivet for det pågældende foto.