Bloker ordrer og udskiftning af billeder

Bloker ordrer og udskiftning af billeder

Photo Portal tilbyder dig forskellige muligheder for at kontrollere dine kunders ordrer, så du manuelt kan låse ordrer op, hvis du ønsker det, og du får fuld kontrol over dine billeder. Der er to måder at blokere ordrer på.

Udskift billeder før bestilling

Med denne mulighed kan du spare tid på redigering af dine billeder og plads til at uploade filer. Det giver dig mulighed for at uploade dine billeder uredigeret og i lav opløsning som et eksempel. Når ordren er oprettet, kan du uploade de endelige billeder redigeret og i høj kvalitet, inden du godkender ordren. Du kan finde denne indstilling i salgsindstillingerne i det valgte galleri.

Options and information within a gallery

Du skal aktivere indstillingen Udskift billeder før bestilling. På den måde får du en meddelelse om at ændre billedet, når der oprettes en ordre. Når du har aktiveret den, skal du klikke på Gem.

Gallery sales settings

Når en kunde gennemfører et køb fra dette galleri, modtager du en e-mail med en meddelelse om ordren. For at behandle den kan du klikke på det angivne link eller logge ind på Photo Portal og gå til Ordrehåndtering under Salg.

Order management panel

Her finder du den ordre, som din kunde har lavet med status Venter på produktionsbillede. Hvis du klikker på den, vil du se alle detaljerne om ordren.

Order waiting for production image

Det er her, du skal uploade de redigerede filer i høj kvalitet til trykning. Hvis du ikke har fået dem retoucheret endnu, kan du downloade CSV-filen. Med denne fil vil den software, du vælger til at retouchere billederne, f.eks. Lightroom, kun åbne de billeder, som din kunde har valgt, hvilket sparer dig for en masse tid til at lede efter filerne. Hvis du allerede har retoucheret dem, er det eneste, du skal gøre, at uploade dem. Du kan uploade dem et ad gangen ved at klikke på Upload billede i hvert enkelt af dem. Hvis dine endelige filer, der skal uploades, har samme navn som de filer, der skal erstattes, kan du uploade dem alle på én gang ved at klikke på Mass upload all images.

Mass upload all images button

Når billederne er uploadet, vil deres status ændre sig tilsvarende.

Order with uploaded images

Du kan endda foretage en sidste beskæring af det endelige billede i overensstemmelse med det forhold, der er anmodet om i ordren, ved at klikke på ikonet Rediger billede.

Cropped photo

For at afslutte ordren skal du blot klikke på Frigiv ordre til produktion for at afslutte ordren. Når du vender tilbage til ordreadministrationen, vil du se, at ordrens status er blevet opdateret.

Order released for production

Manuel frigivelse af ordrer

Hvis de billeder, der er uploadet til alle dine gallerier, er de endelige, retoucherede filer af høj kvalitet, og du ønsker at godkende hver enkelt ordre manuelt, kan du også nemt aktivere denne mulighed. Det eneste du skal gøre er at gå til dine indstillinger for Salg og fakturering i Salg og aktivere indstillingen Manuel frigivelse af ordrer.

Sales and bill settings panel

Når den er aktiveret, skal alle ordrer afgivet af dine kunder godkendes manuelt af dig i ordreadministrationen, før de går i produktion.