Opret gallerier

Opret gallerier

Gallerier giver dig mulighed for at gemme, organisere, dele og sælge dine billeder fra et enkelt online lager.

Opret et galleri

Galleri-panel

For at oprette et galleri skal du gå til Gallerier og klikke på knappen Tilføj. Der vises en pop op-menu, hvor du kan skrive en titel, en beskrivelse og vælge fotografitype. Når den er udfyldt, skal du klikke på Opret.

Tilføj en ny gallerimenu

Et nyt galleri vises i dine gallerier.

Nyt galleri på Galleri-panelet

Du kan åbne dit nye galleri ved at klikke på det. Du vil se, at det nye galleri er tomt.

Tomt galleri

Hvis du vil tilføje billeder, skal du klikke på Tilføj, Tilføj billeder og vælge det sted, hvor dine billeder er gemt. Eller du kan tilføje billederne direkte ved at trække dem fra en mappe og slippe dem i galleriet.

Indstillinger for tilføjelse af billeder

Den højre kolonne i galleriet viser vigtige oplysninger som galleriets status, datoen, hvor det blev oprettet, datoen, hvor det sidst blev gemt, og den samlede filstørrelse for hele galleriet. Den indeholder også galleriets hovedbillede, knapperne Indstillinger og Funktioner, muligheden for at oprette et produkt med billederne i dit galleri og hovedbilledet. Indstillingerne og oplysningerne i denne kolonne opdateres ved hver ændring, hvilket giver dig fuldstændigt overblik og kontrol over indholdet i dit galleri.

Galleri med billeder

Opret et undergalleri

Ud over gallerier har du også mulighed for at oprette undergallerier i galleriet. Det er meget nyttigt, når du skal organisere dine billeder eller udvælge billeder, som du vil sende til bestemte grupper af mennesker. For at oprette undergallerier skal du klikke på Tilføj og vælge Tilføj nyt undergalleri

Knappen Tilføj undergalleri

Der vises en popup-menu, hvor du kan skrive en titel, en beskrivelse og vælge fototype. Her kan du også aktivere eller deaktivere muligheden for automatisk at dele undergalleriet, når hovedgalleriet deles. Når du er færdig, skal du klikke på Opret.

Ny undergalleri-menu

Et nyt undergalleri vises inde i galleriet. Du kan åbne dit nye undergalleri ved at klikke på det. Du vil se, at det nye undergalleri er tomt. Du kan tilføje billeder ved at klikke på knappen Tilføj, som du kender det fra gallerier.

Nyt undergalleri oprettet

Og du kan vælge fotos fra hovedgalleriet for at placere dem i undergalleriet. Du skal bare vende tilbage til hovedgalleriet ved at klikke på det.

Topmenuen i galleriet

Og vælge de fotos, du vil flytte til undergalleriet. Hvis du vil vælge mere end ét billede, skal du klikke på afkrydsningsfeltet Vælg flere og derefter vælge billederne. Når et billede er valgt, vises muligheden for at kopiere, flytte til og slette i menuen til højre. For at tilføje de valgte fotos til undergalleriet skal du vælge at kopiere eller flytte, afhængigt af dine behov.

Sortering af billeder og gallerier

Når du har uploadet billeder til et galleri, kan du arrangere dem i den rækkefølge, du foretrækker. Du skal blot trække og slippe et billede til den ønskede position. Kunden vil se den rækkefølge, som du har arrangeret billederne i i det delte galleri.

Gallerier og undergallerier kan også organiseres på samme måde. Vælg et galleri i menuen Gallerier, og træk det til den ønskede position. Hvis du har en profilside og vælger at dele gallerier med indstillingen Publicer på profilside aktiveret, vil den rækkefølge, du indstiller her, afgøre, hvordan de vises på din profil.

Du kan også bruge sorteringsknappen i øverste højre hjørne. Hvis du klikker på den, får du vist forskellige sorteringsmuligheder for dine gallerier og billeder:
Dato for oprettelse: Denne mulighed sorterer billederne efter deres oprettelsesdato.
Navn: Sorterer billederne alfabetisk efter navn.
Sorter efter indeks: Hvert billede tildeles et stigende indeksnummer, efterhånden som det uploades, og nye billeder får det næsthøjeste nummer. Hvis du trækker og slipper billeder manuelt, vil dette indeksnummer blive justeret tilsvarende.
Du kan også angive, om sorteringsrækkefølgen skal være stigende eller faldende.

Status for galleri

Gallerier viser en informativ etiket, så du kan tjekke deres status på et øjeblik.
I validering: Dette indikerer, at de fotos, der er uploadet til galleriet, er ved at blive gennemgået. Galleriets status ændres automatisk, når billederne er blevet gennemgået og godkendt.
Privat: Det betyder, at galleriet og de fotos, det indeholder, kun er synlige for dig, galleriejeren, og ikke er tilgængelige for andre.
Delt: Det betyder, at det er tilgængeligt for andre baseret på den konfiguration, du har angivet i delingsindstillingerne. Et delt link er tilgængeligt, så folk kan få adgang til og se galleriet. Billederne er ikke sat til salg.
Kommerciel: Dette indikerer, at muligheden for at tillade bestilling er aktiveret. Det betyder, at fotos i galleriet kan købes i henhold til den prisliste og konfiguration, du har angivet i salgsindstillingerne.
Deaktiveret: Dette indikerer, at galleriet ikke længere deles og derfor ikke længere er kommercielt (selvom det var det). Galleriet er effektivt skjult for offentligheden.

Galleriernes status