Tekst

Al tekst, der tilføjes til et fotoprodukt, uanset om den tilføjes ved at klikke på knappen Tilføj tekst i designerens topmenu eller allerede er inkluderet i et valgt layout, kan tilpasses. For at konfigurere udseendet af en tekst skal du klikke på teksteditor-knappen øverst i den valgte tekst.

Knappen Teksteditor

Teksteditoren viser de tilgængelige værktøjer øverst og tekstindholdet nedenunder. Her kan du redigere og ændre din tekst efter behov.
Skrifttype: Font-boksen giver dig mulighed for at vælge mellem en række tilgængelige fonte til dit fotoprodukt. Klik på den ønskede skrifttype for at vælge den.
Skriftstørrelse: Boksen Font size indeholder en liste over tekststørrelser. Klik på en størrelse for at anvende den på teksten. Alternativt kan du skrive den ønskede størrelse direkte i feltet Skriftstørrelse og trykke på Enter. Ved siden af dette felt finder du knapper, der giver dig mulighed for at øge eller mindske skriftstørrelsen punkt for punkt. Bemærk, at nogle skrifttyper kan være begrænsede i størrelse afhængigt af den valgte overflade.
Linjehøjde: Linjeafstanden i tekstboksen er som standard sat til automatisk, afhængigt af tekststørrelsen. Hvis du vil tilpasse linjeafstanden, skal du åbne feltet Linjehøjde og vælge en bestemt værdi. Alternativt kan du indtaste den ønskede afstand direkte i det samme felt og trykke på Enter.

Teksteditor

Stilarter for tegn: Stilmuligheder som fed, kursiv og understregning er tilgængelige for at forbedre din tekst. Bemærk, at nogle skrifttyper ikke understøtter fede eller kursive tegn. Det skyldes selve skrifttypen og er ikke en fejl i softwaren. Hvis du vil have fed eller kursiv tekst, skal du vælge skrifttyper, der tilbyder disse stilarter.
Justering: Du kan justere teksten horisontalt (venstre, midterste, højre eller retfærdiggjort) og vertikalt (top, midte eller bund) i tekstboksen.

Tekst med stilarter aktiveret

Tekstfarve: Hvis du vil ændre tekstfarven, skal du klikke på feltet Tekstfarve. Det åbner farvemenuen med flere valgmuligheder. Hvis du vil have et bredere udvalg af farver, skal du klikke på Farvevalg, som åbner et vindue med en udvidet farvepalet og et felt til indtastning af en specifik HEX-værdi. Bemærk, at valget af tekstfarve kun påvirker selve teksten, ikke baggrunds- eller fremhævningsfarven.
Baggrundsfarve : Denne boks giver dig mulighed for at fylde hele tekstboksen med en bestemt farve.
Fremhævningsfarve : Denne boks tilføjer en baggrundsfarve bag teksten. Fremhævningsfarven vil overlejre baggrundsfarven, hvis begge er valgt.

Farvet tekst med fremhævning og baggrundsfarve

Automatisk skriftstørrelse: Du finder denne funktion i bunden af teksteditorvinduet. Når den er aktiveret, justeres tekststørrelsen automatisk, hvis tekstboksen ændres til en mindre størrelse end den oprindelige tekststørrelse, for at sikre synlighed i boksen. Når du har konfigureret din tekst, skal du klikke på OK for at anvende ændringerne på dit fotoprodukt.

Farvet tekst placeret på fotobog

Du kan ændre tekstkonfigurationen så mange gange, du vil, ved at klikke på knappen Teksteditor igen.

Tekst på fotobogens ryg

Når du opretter en fotobog, kan du tilføje tekst på bogryggen. Skriv og tilpas din tekst på omslaget, vælg den, og klik på knappen Position til højre. Under sektionen Align finder du knappen On book spine. Hvis du klikker på den, placeres din tekst automatisk på omslagets ryg. Vær opmærksom på dette for at sikre korrekt visning:

  • Brug knappen På bog ryggen for at undgå manuel placering.
  • Placer aldrig tekstboksen uden for ryggens indvendige foldelinjer. Bemærk dog, at ryggens foldelinjer i forhåndsvisningen er orienteringshjælpemidler, ikke nøjagtige referencer.
  • Centrer teksten i teksteditoren, så den er centreret på bogryggen.

Tekst på fotobogens ryg