Layouts

Layouts

Layouts er foruddesignede skabeloner, der gør det nemt at arrangere billeder, tekst og dekorative elementer i dit fotoprodukt. De er designet til at strømline designprocessen og kan tilpasses, så de passer til dine behov. Afhængigt af den designlinje, du vælger, kan layouts omfatte baggrunde og cliparts. Klik på knappen Layout til højre for at få adgang til menuen Layouts.

Menuen Layouts i højre kolonne

Designlinjer

Menuen Layout giver et udvalg af layouts baseret på antallet af billeder, der allerede er placeret på fotoproduktet. Hvis du klikker på Designlinje, får du en menu med flere designlinjemuligheder at vælge imellem. Disse kan filtreres efter kategori ved hjælp af boksen øverst til venstre. Når du har valgt en, skal du klikke på Fortsæt. For flersidede produkter er der mulighed for at anvende designlinjen på alle sider ved hjælp af knappen Til alle sider. Menuen Layout vil derefter vise en række layouts med forskellige designelementer. Du har mulighed for at ændre designlinjen når som helst.

Indstillinger for designlinjer

Brug af layouts

Hvis du vil udforske layouts med forskellige antal billeder, skal du rulle ned i menuen til højre. Du kan også filtrere layoutene efter antallet af billeder ved at åbne menuen Billeder pr. side og vælge det ønskede antal. Når du har valgt et layout, vil det blive tilføjet til fotoproduktet med tomme billedbokse. Du kan tilføje billeder ved at trække dem fra menuen til venstre eller klikke på en billedboks og vælge et foto fra din enhed eller online-ressourcer. Billeder, der allerede er placeret på fotoproduktet, justeres automatisk, så de passer til layoutet.

Layout brugt med billedboks valgt

Som standard er de første layoutmuligheder, der vises i højre kolonne, baseret på antallet af fotos, der allerede er placeret i fotoproduktet, hvis indstillingen Billede pr. side er indstillet til variabel. Hvis der for eksempel er tre billeder i fotoproduktet, vises layouts med tre billeder først i menuen til højre. Hvis du vil filtrere layoutene ud fra antallet af billeder, skal du åbne feltet Billede pr. side og vælge det ønskede antal. Når layouts er placeret, kan de spejles vandret ved at klikke på knappen Spejl layout øverst i menuen Layouts.

Anvendt layout og andre muligheder vises i højre kolonne

Layouts med tekst

Det kan du gøre ved at klikke på knappen Tilføj tekst i topmenuen i Online Designer eller i toppen af menuen Layout. Når du har tilføjet tekst, vil layoutindstillingerne indeholde en tekstboks. Klik på det layout, du ønsker at anvende på dit fotoprodukt.

Layouts med tekstmuligheder i højre kolonne

Hvis du tilføjer endnu en tekst ved at klikke på Tilføj tekst igen, vil menuen Layout vise muligheder med to tekstbokse. Vælg det layout, der passer bedst til dit design.

Layouts med to tekstbokse

Hvis du vil tilpasse teksten, skal du vælge tekstboksen og klikke på knappen Teksteditor. Se artiklen Tekst for flere oplysninger.

Favorit-layouts

Under hvert layout er der et hjerteikon. Hvis du klikker på hjerteikonet, bliver det gråt og indikerer, at layoutet er blevet markeret som din favorit. Favoritlayoutet vises øverst i kolonnen Layout, når antallet af fotos på fotoproduktet er lig med eller mindre end antallet af billedbokse i favoritlayoutet. Det giver dig hurtig adgang til dine favoritlayouts. Hvis du vil fjerne et layout fra dine favoritter, skal du blot klikke på hjerteikonet igen.

Favoritlayout valgt med hjerteikonet

Ændring af layouts

Hvis du vælger et layout i menuen til højre, placeres objekterne i det valgte layout i fotoproduktet. Disse objekter kan nemt flyttes og tilpasses, så de passer til dine behov. Hvis du f.eks. vil ændre det clipart, der fulgte med det valgte layout, kan du bare slette det og vælge et andet fra clipart-menuen. Du har også mulighed for at tilføje rammer til billeder eller inkludere yderligere objekter som f.eks. udfyldningsbokse, der kan fungere som baggrund for en enkelt side.