Anvend rammer og masker

Anvend rammer og masker

Du kan tilføje rammer og masker til billeder og udfylde bokse. Med rammer kan du ændre formen på billedet eller udfylde boksen og tilføje dekorative elementer. Dette giver dig mulighed for at fremhæve visse elementer mod baggrunden. Med masker kan du sløre kanterne på billedet eller udfyldningsboksen for at skabe glidende overgange og kunstneriske effekter.

Rammer

Hvis du vil tilføje en ramme til et billede eller en udfyldningsboks, skal du vælge det og klikke på knappen Ramme i menuen til højre. Flere rammeindstillinger vises i højre kolonne. Klik på en af dem for at anvende den på det valgte element. Afhængigt af den valgte ramme vises der forskellige tilpasningsmuligheder øverst i menuen Ramme. Du kan finde værktøjer til at ændre rammens opacitet, dens farve, linjetykkelse, radius eller justering.

Billeder med rammer påført og rammeværktøjer vist

Masker

I menuen Rammer skal du rulle ned til bunden af kolonnen for at finde maskeindstillingerne. Klik på en maske for at anvende den på billedet eller udfyldningsboksen. Afhængigt af den valgte maske kan du muligvis styre fjerningen ved at øge eller mindske den efter behov.

Billede med en maske påført og maskeværktøjer vist

Hvis du vil fjerne en ramme eller maske, skal du klikke på knappen Fjern ramme i højre kolonne i forbindelse med det valgte billede eller udfyldningsfelt.

 

Din sprogindstilling stemmer ikke overens med sproget på denne hjemmeside. Vælg venligst:

Din sprogindstilling stemmer ikke overens med sproget på denne hjemmeside. Vælg venligst: