Anvend filtre

Anvend filtre

Hvis du vil lave farvejusteringer på billeder og objekter i et fotoprodukt, kan du anvende filtre. Med disse filtre kan du justere kontrast, farve og mætning på objekter, når de er blevet placeret. For at anvende filtre skal du vælge objektet og klikke på knappen Filtre til højre, som åbner menuen Filtre.

Ved at justere Brightness kan du øge den op til 100 (maksimalt hvidpunkt) eller reducere den ned til -100 (maksimalt sortpunkt). Denne alsidige justering er ikke kun nyttig til billeder, men også til cliparts. For eksempel kan du gøre en sort clipart hvid ved at maksimere dens lysstyrke, eller omvendt gøre en hvid clipart sort ved at reducere dens lysstyrke.

Filter anvendt på clipart, lysstyrke øget

Ved at justere kontrastværdien kan du øge eller mindske objektets kontrast, fra 0 (ingen ændring) til et minimum på -200 og et maksimum på 500.
Ændring af Saturation-værdien påvirker farveintensiteten. Med en standardværdi på 100 vil en indstilling til 0 gøre billedet eller objektet sort/hvidt, mens en forøgelse kan øge farvemætningen op til 300.

Filtre anvendt på billedet

Ved at justere Hue-værdien ændres billedets farvetone, så du kan justere tonen i et billede eller skabe et kunstnerisk resultat. I feltet Colour kan du vælge en farvetone til det valgte objekt, og dens intensitet kan kontrolleres ved hjælp af feltet Colouration (Opacity). Ved at ændre felterne Hue og Colourization i cliparts eller teksturudfyldningsbokse kan du nemt opnå farveharmoni i dit fotoproduktdesign.

Farvelægningsfilter anvendt på clipart

Derudover vises nogle filterskabelonindstillinger under værktøjerne. Hvis du trykker på Reset-knappen øverst, nulstilles objektet til dets oprindelige værdier.

 

Din sprogindstilling stemmer ikke overens med sproget på denne hjemmeside. Vælg venligst:

Din sprogindstilling stemmer ikke overens med sproget på denne hjemmeside. Vælg venligst: