Designtilstande til fotobøger

Designtilstande til fotobøger

Når du designer en fotobog, tilbyder desktop-softwaren forskellige designtilstande at vælge imellem. Hver tilstand har en specifik måde at begynde at designe dit produkt på og giver forskellige automatiske værktøjer til hurtigt og nemt at designe din fotobog efter dine behov. Bemærk, at designtilstande også er tilgængelige, når du designer kalendere.

Når produktet er valgt, og materialeindstillingerne er konfigureret, tilbyder softwaren dig tre forskellige designtilstande. Afhængigt af hvor meget tid du har eller vil bruge på at designe, kan du vælge mellem:
One Minute-tilstand, som automatisk designer produktet og giver dig mulighed for at foretage ændringer, når produktet er designet.
Comfort designer -tilstand, hvor billederne placeres på siderne en efter en ved hjælp af programmet.
Empty template mode, hvor du kan designe produktet fra bunden uden hjælp eller software.
Designtilstande

Fotobog på et minut

Denne tilstand er ideel, hvis du vil designe fotobogen så hurtigt som muligt. Når du har valgt denne tilstand, vises et vindue med forskellige designlinjer. Du kan filtrere dem efter kategori ved hjælp af rullemenuen i øverste venstre hjørne. Hver designlinje anvender objekter som cliparts og baggrunde på din fotobog i en bestemt stil. Klik på en af dem for at vælge den.

Designlinjer

Næste skridt er at vælge alle de fotos, der skal indgå i din fotobog. Bemærk, at der er en Sort by-boks i nederste højre hjørne. Her kan du vælge, i hvilken rækkefølge dine fotos skal tilføjes til din fotobog. Når du har tilføjet alle dine fotos og valgt din foretrukne sortering i boksen, skal du klikke på Næste for at fortsætte.

Der åbnes en menu, hvor du kan vælge antallet af sider. Softwaren kommer med en anbefaling baseret på det antal fotos, du tidligere har valgt. Man kan vælge et bestemt antal sider i boksen nederst. Når antallet af sider er indstillet, skal du klikke på Vælg. Sider kan tilføjes eller slettes senere i designeren, hvis det er nødvendigt.

Vinduet til valg af sider

Desktop-softwaren behandler de valgte parametre og opretter automatisk fotobogen i overensstemmelse hermed. Når den er oprettet, er det nødvendigt at kontrollere alle siderne for at sikre, at alt er som ønsket, og for at foretage eventuelle nødvendige ændringer.

Fotobog oprettet med One Minute-indstillingen

Selv om fotobogen allerede er designet, er det muligt at ændre alle de objekter og billeder, der allerede er placeret, tilføje flere elementer eller fjerne dem. Du kan også tilføje tekst ved at klikke på knappen Add Text i topmenuen og ændre layoutet ved at åbne menuen Layout til højre og vælge et andet. Det er endda muligt at ændre designlinjen i de viste layouts ved at åbne boksen Designlinje og vælge en anden.

I menuen Sider nederst kan man navigere gennem siderne. Sider markeret med rødt betyder, at de endnu ikke er blevet tjekket. Alle sider skal gennemgås. Fra denne sidemenu kan du tilføje og slette sider ved at klikke på de relevante knapper til venstre. Du kan også ændre sidernes rækkefølge ved at vælge en side i menuen nederst og trække den til den ønskede position uden at slippe museknappen.

Komfort designer

I denne tilstand designes produktet side for side ved hjælp af softwarehjælpen. Den tilbyder forskellige muligheder for at placere billeder på siderne samt layoutforslag, der justerer objekter, der allerede er placeret. Når denne tilstand er valgt, skal du vælge en designlinje, som layoutforslagene skal baseres på. Vælg derefter antallet af sider til din fotobog. Sider kan tilføjes eller fjernes senere i designeren. Når du har valgt antallet af sider, skal du klikke på knappen Select. Designeren åbner fotobogen med de angivne specifikationer og de tomme sider, der er klar til at blive designet.

Muligheder for placering af billeder vist i Comfort designer-tilstand

Hvis du trækker et billede fra venstre kolonne, vises tre muligheder for at indsætte billedet på siderne. For at vælge en af disse muligheder skal du trække billedet til den ønskede mulighed.

1. Nyt layout. Billedet indsættes i fotobogen ved hjælp af et foreslået layout. Dette tager højde for eventuelle billeder og elementer, der allerede er placeret på siden. På trods af det foreslåede layout kan man vælge et andet layout i menuen Layouts, når denne indstilling er blevet anvendt. Billederne tilpasses automatisk til det nye layout.

Ny layoutindstilling valgt ved hjælp af Comfort designer

2. Som baggrund. Billedet placeres som baggrund i fotobogen og fungerer som sådan ved at dække begge sider helt.

Billede placeret som baggrund ved hjælp af Comfort designer

3. Tilføj uden at ændre layoutet. Billedet placeres i fotobogen, hvor det slippes, uden at ændre på allerede placerede elementer. Det skal placeres korrekt, enten manuelt eller ved at vælge et layout i menuen til højre.

Billede tilføjet uden at ændre layoutet ved hjælp af Comfort designer

Hvis du trækker et billede fra menuen til venstre ind på siderne med allerede placerede billeder, vises muligheden Erstat billede over dem. Hvis du slipper billedet på denne mulighed, erstattes det eksisterende billede med det nye.

Tom skabelon

I denne tilstand designes fotobogen helt fra bunden. Ved hjælp af de mange værktøjer i programmet er det muligt at tilføje billeder, udfyldningsfelter, tekster, cliparts, baggrunde og konfigurere dem i henhold til designets behov. Bemærk, at denne tilstand ikke tilbyder nogen forslag eller hjælp fra softwaren. Vi anbefaler derfor, at du bruger en af de andre tilstande, så du kan få forslag og hjælp til at placere billederne på siderne samt udnytte hele potentialet i de forskellige designværktøjer, som softwaren tilbyder.

Særlige omslag

Du kan tilføje billeder og logoer til blanke, matte og hvide kunstlæderomslag. Til andre specialomslag kan der dog kun tilføjes tekst og clipart; billedfiler kan ikke bruges på grund af materialets beskaffenhed. Alternativt kan du vælge en Professional Line-fotobog med et omslag i akryl eller børstet metal for at tilpasse dit omslag.