Designerens brugerflade

Designerens brugerflade

Når et produkt er blevet valgt til design, og et projekt er blevet åbnet i designeren, er der en række værktøjer til rådighed, der er arrangeret på følgende måde.

Saal Digital Designer-brugerflade

Topmenu

Topmenuen indeholder følgende værktøjer.

Designerens topmenu

 • Knappen Gem gemmer den artikel, du er ved at designe. Hvis du er logget ind, kan du vælge at gemme lokalt eller online.
 • Knappen Projekter åbner mappen Projekter, som indeholder alle dine gemte projekter. Hvis du er logget ind, vil både lokalt gemte projekter og online gemte projekter blive vist.
 • Knappen Del giver dig mulighed for at eksportere dit projekt som en PDF til deling og eksportere projektfilen (SSWPRM) for at gemme den offline. Bemærk, at du også kan dele et onlineprojekt fra hjemmesiden, hvis det er gemt online, og du er logget ind.
 • Følgende er de grundlæggende elementstyringsværktøjer: Fortryd, Gentag, Kopier og Indsæt.
 • Knappen Preview åbner dit projekt i Preview-tilstand. Det er meget vigtigt at tjekke, før du udskriver.
 • Det næste er værktøjerne til at tilføje de vigtigste objekter i designeren. Det er Tekst, Billede og Udfyldningsboks. Hvis du klikker på et af dem, oprettes objektet i projektet.
 • Knappen Indstillinger åbner et panel, hvor du kan konfigurere flere parametre i Saal Design-softwaren

Venstre menu

Venstremenuen giver dig værktøjer til at søge i mapperne på din enhed og til at tilføje nye billeder til dit projekt. Denne menu kan udvides og indskrænkes ved at klikke på pilen øverst i menuen.

Designerens venstremenu

Apple-fotos

Apple-brugere kan få adgang til deres Apple-fotos ved at klikke på fanen Fotos i menuen til venstre. Mapper, der er gemt der, vil være tilgængelige for valg, og fotos i dem vil blive vist nedenfor, klar til at blive tilføjet til fotoproduktet.

Apple-fotos

Højre menu

Værktøjer til at tilpasse dit fotoprodukt vises i denne menu. Hvis du klikker på de forskellige knapper, vises den tilsvarende menu med de tilhørende værktøjer. Denne menu kan foldes sammen ved at klikke på pilen i toppen af menuen.

Designerens højre menu

 • Knappen Artikel giver forskellige muligheder for at ændre din fotoartikel, afhængigt af det produkt, du er ved at designe. Det er også muligt at konvertere artiklen til en anden.
 • Knappen Side viser alle de elementer, der er placeret i dit projekt, samt værktøjerne Grid og Snap.
 • Knappen Clipart viser det omfattende katalog af clipart, som du kan bruge i dit projekt. Du kan filtrere efter kategori eller bruge søgemaskinen.
 • Knappen Baggrunde giver dig mulighed for at vælge forskellige baggrunde til dit projekt.
 • Knappen Layouts giver dig skabeloner til dit projekt baseret på den valgte designlinje. Du kan filtrere layouts efter antal billeder, gemme dine favoritter, ændre designlinjen til enhver tid og meget mere.

Arrangement af menuer

Højre-, venstre- og bundmenuerne kan ikke kun klappes sammen, de kan også løsnes fra hoveddesigninterfacet. Det er især nyttigt, hvis du arbejder med to skærme og ønsker at sprede dit workflow over begge skærme. Du kan også ændre størrelsen på den venstre menu, så du kan få vist flere miniaturebilleder på én gang.

Menu omarrangeret

For at fjerne en menu fra designeren skal du først udvide den. Klik og hold på den øverste grå bjælke i menuen, og træk den ud af hovedvinduet i Designer for at løsne den. Du kan genplacere den løsrevne menu ved at klikke og trække den øverste grå bjælke til din foretrukne placering.
Hvis du vil ændre størrelsen på en menu, skal du holde musen over nederste højre hjørne af menuen, indtil markøren bliver til en dobbeltpil. Klik og træk for at justere menuen til den ønskede størrelse.
Klik på pilen øverst til højre på den afmonterede menu for at fastgøre menuen til hoveddesigneren igen.

Nederste menu

I nogle produkter med flere fotos, som f.eks. fotobøger, er der en bundmenu, hvor du kan finde sideoplysningerne. Du kan flytte mellem siderne, tilføje sider, slette sider og ændre deres rækkefølge ved at trække og slippe dem til den endelige position. Sider kan også blokeres ved at højreklikke på dem og vælge Lås side.

Designerens nederste menu

Objekt-menu

Når et objekt er valgt, f.eks. et billede, en tekst, en udfyldningsboks eller en clipart, vises en menu med flere værktøjer, der svarer til det valgte objekt, til højre. Denne menu vises kun, når objektet er valgt, og giver dig mulighed for at konfigurere flere aspekter af det.

Objektmenu med fanen position valgt

Arbejdsområde

Projektets arbejdsområde vises i midten. Det kan forstørres med zoomværktøjet i nederste højre hjørne. Højre, venstre og nederste kolonne kan klappes sammen for at give arbejdsområdet mere plads.

Eksempel på arbejdsområde for fotobog

Arbejdsområdet for alle produkter er omgivet af en rød linje meget tæt på kanten. Det er beskæringslinjen og markerer den sikkerhedszone, man skal tage højde for, når man placerer objekter. Placer aldrig objekter tæt på denne linje, da der kan forekomme hvide kanter omkring billedet i det endelige produkt. Billeder og objekter skal placeres i tilstrækkelig afstand fra denne linje.

Eksempler på forkert og rigtig placering i forhold til beskæringslinjen

 

Din sprogindstilling stemmer ikke overens med sproget på denne hjemmeside. Vælg venligst:

Din sprogindstilling stemmer ikke overens med sproget på denne hjemmeside. Vælg venligst: