Bloker ordrer og udskiftning af billeder

Bloker ordrer og erstat billeder

Photo Portal tilbyder dig flere måder at kontrollere dine kunders ordrer på. Ordrer kan enten overføres automatisk til vores system, eller du kan frigive dem manuelt.

Hvis du ikke ændrer billederne inden bestilling, vil den oprindelige opløsning, du har uploadet, blive brugt til produktionen. Alternativt har du to muligheder for at blokere dine ordrer. Du kan udskifte billederne med billeder i høj opløsning, før du bestiller, eller du kan manuelt godkende hver ordre uden at udskifte billederne. Du kan endda kombinere begge muligheder.

Photo Portal giver dig fleksibiliteten til at styre dine ordrer, som du vil, og sikre, at du får de bedste resultater.

Udskift billeder før bestilling

Med denne mulighed kan du spare tid på at redigere dine billeder og plads på at uploade filer. Det giver dig mulighed for at uploade dine billeder uredigerede og i lav opløsning som en forhåndsvisning. Når ordren er oprettet, kan du uploade de endelige billeder redigeret og i høj kvalitet, før du godkender ordren. Du kan finde denne mulighed i salgsindstillingerne for det valgte galleri.

Indstillinger og oplysninger i et galleri

Du skal aktivere indstillingen Erstat billeder før bestilling. På den måde får du en meddelelse om at ændre billedet, når der oprettes en ordre. Når den er aktiveret, skal du klikke på Gem.

Salgsindstillinger for galleri

Når en kunde gennemfører et køb fra dette galleri, modtager du en e-mail med besked om ordren. For at behandle den kan du klikke på det angivne link eller logge ind på Photo Portal og gå til Order management i Sales.

Panel til håndtering af ordrer

Her finder du den ordre, som din kunde har lavet, med status Venter på produktionsbillede. Hvis du klikker på den, kan du se alle detaljer om ordren.

Ordre, der venter på produktionsbillede

Det er her, du skal uploade de redigerede filer i høj kvalitet til udskrivning. Hvis du ikke har fået dem retoucheret endnu, kan du downloade CSV-filen, som indeholder billedernes filnavne. Du skal kopiere og indsætte den i den software, du har valgt til at retouchere billederne, f.eks. i Lightroom. Bemærk, at i Lightroom skal du indtaste filnavnene adskilt med komma i filterfeltet. Som i dette eksempel: wedding_01.jpg, wedding_04.jpg, wedding_02.jpg, wedding_05.jpg, wedding_03.jpg. På den måde åbnes kun de billeder, som din kunde har valgt, og du sparer en masse tid på at lede efter filerne.

Brug af filtre i Lightroom

Hvis du allerede har retoucheret dem, skal du bare uploade dem. Du kan uploade dem et ad gangen ved at klikke på Upload Image i hvert enkelt billede. Vær opmærksom på, at du altid skal erstatte det oprindelige billede med et andet billede, der bevarer det oprindelige størrelsesforhold.
Hvis Tillad redigering/udskæring af billeder er aktiveret i Salgsindstillinger, vil det ikke være muligt at bytte billedet ud med den redigerede beskæring, som kunden har foretaget, da det kan resultere i fejl.

Hvis de endelige filer, der skal uploades, har samme navn som de filer, der skal udskiftes, kan du uploade dem alle på én gang ved at klikke på Mass upload all images.

Knappen Masseupload af alle billeder

Når billederne er uploadet, ændres deres status tilsvarende.

Ordre med uploadede billeder

Klik på redigeringsværktøjet for at se en sammenligning af det originale billede og det uploadede billede.

Beskåret foto

For at færdiggøre ordren skal du blot klikke på Frigiv ordre til produktion. Når du vender tilbage til ordrehåndteringen, vil du se, at status for ordren er blevet opdateret.

Ordre frigivet til produktion

Manuel frigivelse af ordrer

Hvis de billeder, der uploades til alle dine gallerier, er de endelige, retoucherede filer af høj kvalitet, og du ønsker at godkende hver enkelt ordre manuelt, kan du også nemt aktivere denne mulighed. Det eneste, du skal gøre, er at gå til dine salgs- og faktura indstillinger i Salg og aktivere indstillingen Manuelt frigive ordrer.

Indstillingspanel for salg og faktura

Når den er aktiveret, skal alle ordrer fra dine kunder godkendes manuelt af dig i ordrehåndteringen, før de går i produktion.