Bloker ordrer og udskiftning af billeder

Bloker ordrer og udskift billeder

Photo Portal tilbyder dig flere måder at kontrollere dine kunders ordrer på. Ordrer kan enten overføres automatisk til vores system, eller du kan frigive dem manuelt.

Hvis du ikke ændrer billederne, før du bestiller, vil den oprindelige opløsning, du uploadede, blive brugt til produktionen. Alternativt har du to muligheder for at blokere dine ordrer. Du kan udskifte billederne med billeder i høj opløsning, før du bestiller, eller du kan godkende hver ordre manuelt uden at udskifte billederne. Du kan endda kombinere begge muligheder.

Photo Portal giver dig fleksibiliteten til at kontrollere dine ordrer, som du vil, og sikre, at du får de bedste resultater.

Udskift billeder før bestilling

Med denne mulighed kan du spare tid på at redigere dine fotos og plads på at uploade filer. Det giver dig mulighed for at uploade dine billeder uredigeret og i lav opløsning som en forhåndsvisning. Når ordren er oprettet, kan du uploade de endelige billeder redigeret og i høj kvalitet, før du godkender ordren. Du kan finde denne mulighed i salgsindstillingerne for det galleri, du har valgt.

Indstillinger og information i et galleri

Du skal aktivere indstillingen Erstat billeder før bestilling. På den måde vil du modtage en besked om at ændre billedet, når der oprettes en ordre. Når den er aktiveret, skal du klikke på Gem.

Salgsindstillinger for galleri

Når en kunde gennemfører et køb fra dette galleri, vil du modtage en e-mail med besked om ordren. For at behandle den kan du klikke på linket eller logge ind på Photo Portal og gå til Order management i Sales.

Panel til styring af ordrer

Her finder du den ordre, som din kunde har lavet med status Venter på produktionsbillede. Hvis du klikker på den, kan du se alle detaljer om ordren.

Ordre, der venter på produktionsbillede

Det er her, du skal uploade de redigerede filer i høj kvalitet til print. Hvis du ikke har retoucheret dem endnu, kan du downloade CSV-filen, som indeholder filnavnene på billederne. Du skal kopiere og indsætte den i den software, du har valgt til at retouchere billederne, såsom Lightroom. Bemærk, at når det gælder Lightroom, skal du indtaste filnavnene adskilt med komma i filterboksen. Som i dette eksempel: bryllup_01.jpg, bryllup_04.jpg, bryllup_02.jpg, bryllup_05.jpg, bryllup_03.jpg. Dette vil kun åbne de billeder, som din kunde har valgt, hvilket sparer dig for en masse tid med at søge efter filerne.

Brug af filtre i Lightroom

Hvis du allerede har retoucheret dem, skal du bare uploade dem. Du kan uploade dem et ad gangen ved at klikke på Upload Image i hvert af dem. Hvis dine endelige filer, der skal uploades, har samme navn som de filer, der skal erstattes, kan du uploade dem alle på én gang ved at klikke på Masseupload alle billeder.

Knappen Masseupload alle billeder

Når billederne er uploadet, vil deres status ændre sig tilsvarende.

Ordre med uploadede billeder

Klik på redigeringsværktøjet for at se en sammenligning af det originale billede og det uploadede billede.

Beskåret foto

For at afslutte ordren skal du blot klikke på Frigiv ordre til produktion. Når du vender tilbage til ordrehåndteringen, vil du se, at ordrens status er blevet opdateret.

Ordre frigivet til produktion

Frigiv ordrer manuelt

Hvis de billeder, der uploades til alle dine gallerier, er de endelige, retoucherede filer af høj kvalitet, og du ønsker at godkende hver ordre manuelt, kan du også nemt aktivere denne mulighed. Det eneste, du skal gøre, er at gå til dine salgs- og faktureringsindstillinger i Sales og aktivere indstillingen Manually release orders.

Panel med salgs- og faktureringsindstillinger

Når den er aktiveret, skal alle ordrer fra dine kunder godkendes manuelt af dig i ordrehåndteringen, før de sættes i produktion.