Arbejdsgang: Guide til trin

Trin-for-trin guide

Følg disse enkle trin for at oprette QR-gallerier:

1. Download QR-koder

Klik først på Download for at få alle de QR-kort, du skal bruge til fotograferingen. Denne handling vil downloade en PDF-fil, der indeholder alle de foruddefinerede QR-kort. Vi anbefaler, at du printer denne fil og tager den med til fotograferingen. Du skal give hver deltager et QR-kort, enten printet eller digitalt, så de senere kan få adgang til deres galleri ved at scanne QR-koden eller følge det angivne link. Disse kort indeholder også en samtykkeerklæring, som hver deltager skal underskrive, så de giver tilladelse til fotograferingen.

2. Fotooptagelse

I starten af fotosessionen skal du sørge for at fotografere hver QR-kode først, efterfulgt af billeder af den person, den svarer til.

3. Upload

Når du har taget billederne, skal du uploade dem til galleriet. Du kan enten klikke på Upload billeder direkte eller klikke på Tilføj billeder, Tilføj billeder. Vælg, hvor du vil gemme billederne, og glem ikke at uploade QR-kodebillederne sammen med resten af billederne.

QR-galleri med uploadede billeder

4. Sortering

Når billederne er uploadet, vil du bemærke, at QR-kodebilleder automatisk registreres, og knappen Start sortering automatisk vises. Hvis du klikker på den, organiseres billederne automatisk i gallerier for hver genereret QR-kode, og i hvert galleri inkluderes alle billeder, der er taget efter QR-fotoet. Bemærk, at QR-fotoet ikke vil blive vist i det offentliggjorte galleri.

QR-galleri med sorterede billeder

Tildel QR-koden manuelt: Hvis QR-koden ikke automatisk registreres på billedet, kan du også tildele den manuelt. Når du vælger et billede, bliver knappen Tildel QR-kode til billede tilgængelig i menuen til højre. Når du klikker på denne knap, åbnes et vindue, hvor du kan indtaste den QR-kode, der skal knyttes til billedet. Når du har indtastet den, skal du klikke på Ok. Den tilsvarende QR-kode vil nu blive tildelt det valgte billede.

5. Tilpasning af galleri

Du kan få adgang til hvert galleri ved at klikke på knappen Rediger til højre for hvert galleri. Når du er inde i et galleri, kan du tilføje flere billeder, slette billeder og tilpasse indstillinger og funktioner uafhængigt af andre gallerier. Du kan f.eks. ændre galleriets titel eller vælge en alternativ visningstilstand og udseende for det pågældende galleri.

Inde i et QR-galleri

Du kan nemt flytte fotos mellem forskellige gallerier, hvis du har brug for det. For at gøre dette skal du først vælge det foto, du vil flytte. Når det er valgt, vises muligheder og oplysninger om billedet i højre kolonne. Klik på knappen Flyt til, og vælg det galleri, du vil flytte fotoet til.

Foto valgt

6. Udgiv og sælg

Som standard udgives gallerier automatisk baseret på den startdato, der blev indstillet, da de blev oprettet. Hvis du ønsker at tilsidesætte denne dato, skal du klikke på knappen Publicer og start salg i kolonnen Rediger galleri. Når du har klikket, udgives gallerierne, og der sendes notifikationer til alle registrerede kunder. Gallerierne kan derefter tilgås ved enten at scanne QR-koden eller klikke på det angivne link. Billederne vil være tilgængelige for køb i henhold til de indstillinger, du har angivet.

QR-galleri til salg

Gallerier vil automatisk ophøre med at blive offentliggjort på den forudbestemte slutdato. Men hvis du vil ophæve udgivelsen manuelt, skal du klikke på knappen Stop udgivelse.