Administration af projekter

Administration af projekter

Dine projekter kan gemmes lokalt på din enhed og i skyen, hvis du har en konto og er logget ind. Det giver dig mulighed for at designe dine produkter i dit eget tempo eller gemme dem til fremtidige ordrer.

Gem et projekt

Fotobog designet

Fra designeren kan du klikke på knappen Gem i topmenuen for at åbne et vindue, hvor du kan indtaste et navn til projektet. Når projektet er skrevet, gemmes det lokalt på enheden ved at klikke på Gem. Hvis du klikker på Gem online, gemmes projektet i Saal Cloud og bliver tilgængeligt fra enhver enhed via Online Designer. Du skal have en konto og være logget ind for at gemme online. Bemærk, at projekter, der gemmes online, også gemmes lokalt.

Vinduet Gem projekt

Hvis dit projekt allerede er blevet gemt, vil et klik på Gem vise det samme vindue med det navn, du har givet projektet. Klik på Gem igen for at gemme de ændringer, du har foretaget. Hvis navnet ændres, f.eks. ved at tilføje tallet 02, gemmes en kopi af projektet med det nye navn, mens det oprindelige projekt forbliver intakt.

Alle gemte projekter, uanset om de er online eller lokale, er tilgængelige i mappen Projects. Denne mappe kan tilgås fra designeren ved at klikke på denne knap i topmenuen, eller når du kører softwaren ved at klikke på knappen Projekter i menuen til højre.

Mappen Projekter

Alle gemte projekter kan administreres fra denne mappe. Det er muligt at søge efter projekter efter navn ved hjælp af søgefeltet øverst. Hvert projekt vises med de produktoplysninger og den titel, som det blev gemt under. Administrationsmulighederne for hvert projekt vises til højre.

Hvis projektet er blevet gemt på din enhed, vises knappen Gem online. Hvis du klikker på den efter at have logget ind, bliver projektet uploadet til skyen, og projektets status ændres til Saal Cloud. Det betyder, at projektet ud over at blive gemt på den enhed, hvor det blev oprettet, også vil blive gemt i skyen på den konto, du er logget ind på.

Flere projekter gemt i menuen Projekter

Hvis du klikker på skraldespandsikonet til højre for projektet, slettes det gemte projekt både lokalt og online.

For at åbne et projekt i designeren skal du klikke på selve projektet eller klikke på skruenøgleknappen til højre for projektet.

Sikkerhedskopiering

Softwaren giver dig mulighed for at få adgang til ældre versioner af gemte projekter, hvis det er nødvendigt. For at gøre dette skal du højreklikke på et projekt i mappen Projects. Der vises en menu med valgmuligheder som Rediger, Eksporter, Slet og Sikkerhedskopi. Hvis du holder musen over indstillingen Backup Copy, vises en liste over tilgængelige backup-versioner sammen med deres respektive gemningsdatoer. Hvis du klikker på en backup-version, åbnes den i Designer-grænsefladen. Efter redigering anbefales det, at du gemmer den ændrede version under et andet navn til fremtidig reference.

Sikkerhedskopi vises

Eksport af projekter

Det er muligt at eksportere projektet som en forhåndsvisning, så det kan deles før udskrivning, eller at eksportere programfilen for at køre den på en anden enhed. Fra desktop-softwaren skal du klikke på knappen Share i topmenuen, så vises mulighederne.

Klik på Del-knappen, eksportmulighederne vises

Eksporter PDF-forhåndsvisning

Denne mulighed giver dig mulighed for at eksportere en PDF-version af projektet, der kan deles som et preview. Det er muligt at tilføje et vandmærke til PDF-previewfilen. I menuen Indstillinger, under overskriften Vandmærke, vises et tekstfelt. Hvis indstillingen PDF-eksport: vis vand mærke er aktiveret, vil den tekst, der er indtastet i tekstboksen, blive brugt som vandmærke, når PDF-previewfilen eksporteres. Bemærk, at PDF-forhåndsvisningsfilen ikke er en fil i fuld opløsning og kun er beregnet til at blive brugt som en forhåndsvisning.

Indstillingen PDF-vandmærke er aktiv

Eksporter projekt

Hvis du vælger denne indstilling, eksporteres en SSWPR-fil, der svarer til programmet. Denne fil kan åbnes på en anden enhed med desktop-softwaren installeret.

Knappen Eksporter projekt i menuen Projekter

Fra projektmappen er det også muligt at eksportere SSWPR-filen ved at klikke på knappen Eksporter projekt til højre for projektet. Der åbnes et vindue, hvor du kan vælge, hvor og under hvilket navn SSWPR-filen, der svarer til projektet, skal gemmes.

Importer projekt

For at importere et projekt skal du klikke på knappen Importer projekt i øverste højre hjørne af projektmappen og vælge den SSWPR-fil, der skal importeres. Når projektet er importeret, vises det i menuen Projekter.