På denne måde kan du nemt styre farverne

Saal Digital bruger et ICC-kompatibelt farveadministrationssystem. Farveprofiler, som er indlejret i dine filer, vil blive genkendt og taget i betragtning under produktionen. Vi vil aldrig foretage ændringer i dine filer eller foretage unødvendige optimeringer. På den måde kan vi sikre, at dine filer bliver behandlet nøjagtigt i overensstemmelse med dine krav.

Vigtigt: Kalibrer din skærm, og deaktiver billedforbedring, hvis den er aktiveret.

De optimale forudsætninger for dine fotoprints
Kun ved at kalibrere og profilere din skærm kan du få de bedste farver. Du kan allerede se resultatet på din skærm.

Hvilken fordel har farvestyring?

Ved hjælp af din forudindstillede skærm og vores farvehåndtering opnås en optimal udskriftsforhåndsvisning - "What you see is what you get". I en ideel verden fungerer denne kombination så godt, at du næsten ikke bemærker nogen forskel mellem visningen på skærmen og det rigtige fotoprodukt.

Under alle omstændigheder er det kun muligt, hvis alle standarder er opfyldt i billedgengivelsesprocessen.

Hvad kan Saal Digital gøre for dig?

 • Gennem gentagne kalibreringer hver dag sikrer vi, at de profilerede maskiner arbejder inden for en lille tolerance.
 • Tilstanden af den fotokemiske proces kontrolleres dagligt for at kompensere for udsving, før kvaliteten af billederne påvirkes.
 • Vi har en ICC-profil klar til hver type papir vi leverer.
 • Anvendelse af en farvehåndteringssoftware, som kan læse de indlejrede farveprofiler og konvertere billeddataene til den rigtige farvegengivelse på vores maskiner. For filer uden indlejrede profiler anvendes sRGB som standardfarverum.

Opmærksomhed: Send os venligst altid filer i jpg-format i stedet for tiff-format, så farveprofilerne kan genkendes korrekt!

Hvad skal du gøre?

Belysning
Sørg for, at der er nok lys i rummet. Lysstyrken og farvetemperaturen skal om muligt holdes konstant og reproducerbar. Ideelt set bør det være et blændfrit og lukket rum, der ikke påvirkes af det skiftende dagslys.

Monitor
Den korrekte forudindstilling af skærmen er den vigtigste forudsætning for farvehåndteringen:

 • Skærmens lysstyrke bør ligge mellem 90 og
  120 cd/qm
  .
 • Farvetemperaturen skal være indstillet på 5.000 Kelvin (D50).
 • Monitorens gamma skal indstilles til 2,2.

Skærmen skal kalibreres for at vise de rigtige farver og den rigtige lysstyrke.

Kalibrering af skærmen med farvemåler
Professionel farvestyring på et højt niveau er ikke mulig uden den rette hardware. For ca. 200 kr. findes der masser af løsninger. Hos nogle udbydere kan du få et farvemåleapparat med en ekstra software, hvormed du kan oprette en ICC-profil for din skærm. En sådan enhed kan være et godt alternativ til en ny og dyr skærm.

Design nu
Design nu