På denne måde kan du nemt styre farverne

Saal Digital bruger et ICC-kompatibelt farveadministrationssystem. Farveprofiler, der er indlejret i dine filer, bliver genkendt og taget i betragtning under produktionen. Vi ændrer aldrig dine filer eller foretager unødvendige optimeringer. Dette sikrer, at dine filer behandles præcis som du ønsker det.

Vigtigt: Kalibrer din skærm, og deaktiver billedforbedring, hvis den er aktiveret.

De optimale forudsætninger for dine fotoprints
Kun ved at kalibrere og profilere din skærm kan du få de bedste farver. Du kan allerede se resultatet på din skærm.

Hvilken fordel har farvestyring?

En optimal udskriftsforhåndsvisning opnås ved at bruge din forudindstillede skærm og vores farvehåndtering - "What you see is what you get". I en ideel verden fungerer denne kombination så godt, at du næsten ikke vil bemærke nogen forskel mellem det, du ser på din skærm, og det rigtige fotoprodukt.

Men det er kun muligt, hvis alle standarder er opfyldt i billedgengivelsesprocessen.

Hvad kan Saal Digital gøre for dig?

 • Gentagen daglig kalibrering sikrer, at de profilerede maskiner fungerer inden for en lille tolerance.
 • Den fotokemiske process' tilstand kontrolleres dagligt for at kompensere for udsving, før de påvirker kvaliteten af billederne.
 • Vi har en ICC-profil for hver type papir, vi leverer.
 • Vi bruger farvehåndteringssoftware, der kan læse de indlejrede farveprofiler og konvertere billeddataene til korrekt farvegengivelse på vores maskiner. For filer uden indlejrede profiler anvendes sRGB som standardfarverum.

Opmærksomhed: Send os venligst altid filer i JPG-format i stedet for TIFF-format, så farveprofilerne kan genkendes korrekt!

Hvad skal du gøre?

Belysning
Sørg for, at der er tilstrækkeligt med lys i rummet. Lysstyrke og farvetemperatur skal holdes så konstant og reproducerbar som muligt. Ideelt set bør det være et blændfrit, lukket rum, der ikke påvirkes af ændringer i dagslyset.

Monitor
Den korrekte forudindstilling af skærmen er den vigtigste forudsætning for farvehåndteringen:

 • Skærmens lysstyrke bør ligge mellem 90 og
  120 cd/qm
  .
 • Farvetemperaturen skal være indstillet på 5.000 Kelvin (D50).
 • Monitorens gamma skal indstilles til 2,2.

Skærmen skal kalibreres for at vise de rigtige farver og den rigtige lysstyrke.

Kalibrering af skærmen med farvemåler
Professionel farvestyring på højt niveau er ikke mulig uden den rette hardware. Der findes mange prisbillige farvemåler på markedet, som gør et godt stykke arbejde. Nogle leverandører tilbyder et farvemåler med ekstra software, som gør det muligt at oprette en ICC-profil for din skærm. Dette kan være et godt alternativ til at købe en ny og dyr skærm.

Design nu
Design nu