Produktionstolerancer

Produktions- og fremstillingstolerancer kan desværre ikke undgås, selvom vi gør en stor indsats. Tolerancer er til stede i enhver produktion, og disse mindre forskelle omfatter:

- Farvetolerancer

- Beskærings- og falsetolerancer

Farvetolerancer

Desværre kan mindre produktionsrelaterede farveafvigelser mellem billedet og ordren ikke helt undgås. Der kan forekomme små farveforskelle i ordren alt afhængigt af de forskellige materialer.

For eksempel ved fremkaldelse af billeder: Vi kan desværre ikke garantere, at alle billeder vil blive produceret på de samme maskiner. Fremkaldelse er en proces, der indebærer at arbejde med kemi, og ved kemi kan der forekomme svage udsving, som kan føre til mindre farvetolerancer i slutproduktet.

Hvis du bestiller fotografiske produkter lavet af forskellige materialer, kan der forekomme forskellige farvepræsentationer.

På grund af brugen af ​​forskellige materialer (vægbilleder, plakater, kort, fremkaldelse af billeder osv.) samt brugen forskellige produktionsmetoder, vil resultaterne ikke se ens ud.

Hvis vi for eksempel sammenligner et fremkaldt billede med en blank og en mat overflade, og med et lykønskningskort, kan man se, at alle materialer har deres egen hvidhed, hvilket påvirker det endelige resultat.

På samme måde adskiller alle materialer sig ud i deres egen egenskaber, som f.eks. punktbredning, trykfarve, overflade mv.

Der anvendes også forskellige produktionsmetoder, maskiner og blæk, hvilket gør det svært at sammenligne farver. F.eks. billeder bliver fremkaldt ved eksponering, men vægbilleder fremstilles ved direkte UV print.

Af disse grunde er det ikke muligt at sammenligne farveresultatet fra for eksempel et vægbillede lavet af aludibond og et fotolærred, en fotobog med et kort eller en plakat med et lærred.

Beskæring- og falsetolerancer:

Maskinebearbejdning kan føre til beskærings- og falsetolerancer. Tolerancer på +/- 1 mm ligger inden for det område, der kan accepteres. Hvis produktet er skævt, er der ingen beskæringstolerance.

Hvordan undgår du beskæringstolerancerne?

Hvis du vil have en cirkulerende hvid eller farvet kant omkring dit billede, anbefaler vi at rammen er stor nok. Vi anbefaler at bruge en rammetykkelse på 1 cm. Placér også alle de vigtige elementer, enten helt beskåret eller langt nok væk fra beskæringslinjen.