Korriger kromatisk afvigelse

Kromatisk afvigelse (også kaldet "aberration") er en optisk afvigelse, som opstår når lys af forskellig bølgelængde ikke rammer samme fokuspunkt.
Fejlen viser sig i form af grønne og røde eller blå og gul farve sløring på kanten af motivet i billedet.

Se eksempel nedenfor:

Korriger kromatisk afvigelse

Hvordan kan du rette det:
I Photoshop og i Lightroom er der en funktion/filter der hedder "Linsekorrektion"

Åbn billedet i f.eks. Photoshop og gå til "Filter"> "Linsekorrektion". Derefter åbnes et separat vindue, hvor du vælger "Brugerdefineret".

Korriger kromatisk afvigelse

Her har du forskellige tilpasningsmuligheder. Alt afhængig af billedet skal du bruge de indstillinger, der retter fejlen.
Se det færdige resultat nedenfor:

Korriger kromatisk afvigelse

lignende produkt

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved yderligere brug accepterer du brugen af cookies. For mere information om brugen af cookies. Læs mere her