Gråtonebilleder

Hvis du vil bruge et rent gråskala billede i dit fotoprodukt, skal du lave det i overensstemmelse hermed.

• Dit billede skal have farverummet RGB, men det kan også sendes i gråtoner, hvis farveprofilen er indstillet til det følgende: RGB: sRGB (sRGB IEC61966-2.1), Adobe RGB (1998) og ProPhoto RGB gråtoner: Punktbredning 15%, grå gamma 1.8 / 2.2
  • Hvis dine billeder er i farverummet "Grå Gamma", skal du konvertere billedet til sRGB, som beskrevet nedenfor
  • Sørg for at farveværdierne i dit sort / hvide billede er ens i farverummet sRGB.

Eksempel: En ren hvid skal have farve-værdierne R 255 G 255 B 255. En medium grå skal have farve-værdierne R 150 G 150 B 150. Hvis du har en afvigelse, som f.eks. R 150 G 152 B 151, kan der forekomme en farvefejl i billedet.

Korrekte farve-værdier

Gråtonebilleder

Farvekort af det endelige billede

Gråtonebilleder

Korrekt konvertering

Hvis du har et RGB-billede, hvor gråskalaværdierne er forskellig (for eksempel: R 150 G 152 B 151), fortsæt som følger (eksempel: Photoshop)

1. Åben Photoshop
  2. Åben dit billede
  3. "Rediger" > "Konverter til profil", vælg "Gråtone arbejdsrum - Grå gamma 2.2" som farverum, og klik på "OK"
  4. Nu er billedet et rent gråskala billede.
  5. "Rediger" > "Konverter til profil" med farverummet "sRGB IEC61966-2.1" og bekræft med "OK".
  6. Gem din fil som .jpeg og indsæt det i dit fotoprodukt.