Farvetolerancer

Produktions- og fremstilling tolerancer kan desværre ikke undgås hos os, selv om vi bruger en stor indsats for at minimere dette. Tolerancer er til stede i enhver produktion og der vil være en mindre tilladt afvigelse som følge af produktion.

Det kan desværre ikke undgås at der kan forekommer produktionsrelaterede små farveafvigelser mellem billeder og ordrer. Der kan være små farveforskelle mellem forskellige job og forskellige materialer.

Eksempel på fotoudskrifter: Vi kan desværre ikke garantere, at alle fotoprints vil blive produceret på de samme eksponeringsmaskiner. Da eksponeringen er en proces, der involverer kemi, som også kan give svage udsving, kan det medføre farveforskelle i slutproduktet.

Hvis du bestiller fotografiske produkter med forskellige materialer, kan det føre til forskellige farvegengivelser.

På grund af brugen af forskellige materialer (vægdekorationer, plakater, kort, fotofremkaldelse osv.) og forskellige produktionsmetoder, ser resultaterne ikke altid helt ens ud.

Hvis vi for eksempel sammenligner et fremkaldt billede med en blank eller en mat overflade med et lykønskningskort, kam man se, at alle materialer har deres egne hvide toner, hvilket påvirker det endelige resultat. Så du kan for eksempel ikke sammenligne kort med vægdekorationer. På samme måde adskiller alle materialer sig med deres egenskaber, såsom punktbredningen, trykfarven, overfladen osv.

Der anvendes også forskellige produktionsmetoder, maskiner og blæk, som gør at man ikke kan sammenligne farverne, f.eks. billeder der fremkaldes, hvorimod vægdekorationer produceres ved UV direkte udskrivning.

Af disse grunde er det ikke muligt at sammenligne farveresultatet fra for eksempel aludibond og et fotolærred, et fotobog med et kort eller en plakat med et fotolærred.